Top

Biologische palmolie

Nieuw 27% Korting
  • Biologische palmolie
€ 18,50
13,50
per pot à 1000 ml

Quick info

  • olie uit gecertificeerde milieuvriendelijke kleine boerenfamilieplantages
  • Fair Trade
  • biologisch
  • koudgeperst
  • rijk aan tocotriënolen (krachtigere antioxidantwerking dan vitamine E)
  • LET OP: huidige partij houdbaar tot 20-04-2016 (in de praktijk langer houdbaar dan deze datum)
  • door temperatuurwisselingen kan een soort vlokvorming optreden zoals bij olijfolie. Dit is een normaal proces en is niet van invloed op de smaak of de kwaliteit van het product

Rode palmolie


Deze pure spijsolie wordt uit de volrijpe vruchten van de oliepalm gewonnen. Op deze manier blijven waardevolle voedingsstoffen en de typische smaak behouden. Rode palmolie is hittestabiel en ideaal voor de Afrikaanse en Aziatische keuken.

Rode palmolie wordt gewaardeerd om zijn hoge gehalte aan natuurlijke carotenoïden (vitamine A) en tocotriënolen (vitamine E). Met name deze tocotriënolen hebben volgens onderzoekers een veel sterkere antioxidantwerking en zijn beter in staat het lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress.

Palmolie is zeer hittestabiel en is een goede begeleider van exotische groenten-, noedel- en rijstgerechten. Verder is het zeer geschikt om te bakken en braden. Deze rode palmolie komt uit gecontroleerd biologische teelt. Palmolie kenmerkt zich door zijn eigenzinnige smaak en krachtige oranje kleur.

Rode palmolie wordt door middel van een kookproces uit het vruchtvlees van de oliepalmvrucht (Elaeis guineensis) gewonnen. In tegenstelling tot het witte palmpitolie bezit het een van nature robijnrode kleur, die veroorzaakt wordt door de bijzonder hoge gehalten aan carotenoïden. Om de voedingsstoffen zoveel mogelijk te behouden, wordt deze rode palmolie noch gebleekt, noch ontgeurd noch geraffineerd of met oplosmiddelen behandeld. 

Palmolie wordt vloeibaar bij een temperatuur van ongeveer 30 °C. Daaronder is het een vaste substantie. Palmolie bestaat voor ongeveer 43% uit palmitinezuur (16:0, een verzadigd vetzuur) en voor 36% uit oliezuur (18:1, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur). Verder bevat het ongeveer 9% linolzuur (18:2 cis meervoudig onverzadigd vetzuur behorende tot de omega-6 familie) en 4% stearinezuur (bron: nutritiondata.com).

Over de plantages van deze palmolie


In Ecuador, aan tot het 30 meter hoogte groeiende oliepalmen groeien de palmvruchten van deze inheemse palmolie. Palmolie heeft de laatste jaren erg veel kritiek ontvangen. Vooral in zuidoost Azië en Afrika worden nog altijd grote oppervlakken oerbossen gekapt om grote palmolieplantages aan te leggen. De palmolie die hier geoogst wordt, wordt met name als brandstof voor dieselmotoren gebruikt. Helaas zorgt deze manier van werken voor een mondiale ramp voor het milieu. Wij distantiëren ons nadrukkelijk van deze gigantisch monocultuur-plantbedrijfsvoering. 

De rode palmolie die u hier koopt, is afkomstig van boerenfamilies die al generaties lang in een beschermd gebied werkzaam zijn in Ecuador. Zij gebruiken daarbij de natuurlijke bronnen van het tropische klimaat, zonder daarbij het milieu te verstoren. Wij ondersteunen de volgehouden aanbouw van palmolieplantages, zodat wij deze kostbare palmolie voor een eerlijke prijs kunnen aanbieden. 

Zo dragen we er samen met u aan bij, niet alleen de bestaansgrond van de ecuadoriaanse kleine boeren te garanderen, maar ook ons steentje bij te dragen aan de bescherming van de unieke natuurlijke reserves van het gebied. En ofschoon er in Ecuador geen orang-oetans leven, hoeven daar ook geen apen te sterven door de agressieve aanbouw.


Sorry, dit product is tijdelijk niet leverbaar
Voorraad: 0
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over