Top

Biologische lijnzaadolie

Nieuw 36% Korting
  • Biologische lijnzaadolie
€ 6,90
4,40
per fles à 250 ml

Voor deze lijnzaadolie wordt lijnzaad wekelijks vers koud geperst. Zo blijven waardevolle voedingsstoffen en de typische smaak bijzonder goed behouden. Verse lijnzaadolie bevat ongeveer 55% omega-3 vetzuren en is slechts 8 weken houdbaar (2 maanden).

Voor deze verse koudgeperste lijnzaadolie worden biologische lijnzaadjes ingekocht uit China en India en in Duitsland geperst. 

Lijnzaad wordt al duizenden jaren geprezen om de verzorgende eigenschappen. Het bevat essentiële vetzuren en vezels. Lijnzaad bevat ongeveer 40% lijnzaadolie dat al generaties in onder andere de natuurgeneeskunde ingezet wordt. Lijnolie kenmerkt zich door de extreem hoge gehaltes aan alfa-linoleenzuur, voor 50% van de totale vetzuursamenstelling. Alfa-linoleenzuur is een plantaardig omega-3 vetzuur en daarom belangrijk voor mensen die geen vis (mogen) eten. Alfa-linoleenzuur wordt door het lichaam o.a. gebruikt als bouwstof voor de celmembranen. Het kan niet gemaakt worden , vandaar dat het een essentieel vetzuur genoemd wordt. 

Lijnzaadolie bevat relatief weinig linolzuur, een omega-6 vetzuur. Daarom helpt het innemen bij het behouden van een gezonde omega-3: omega-6 verhouding. Een onevenwichtige verhouding, waarbij meer omega-6 dan omega-3 wordt ingenomen, wordt tegenwoordig sterk afgeraden.

Alfa-linoleenzuur draagt bij tot het in balans brengen van de cholesterolspiegels.  Advies voor dagelijkse inname van omega-3 vetzuren voor volwassenen is 1-2 eetlepels.


Sorry, dit product is tijdelijk niet leverbaar
Voorraad: 0
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over